Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-27@14:01:32 GMT

آثار خواندن دعای عهد

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۷۶۹۸۲

آثار خواندن دعای عهد

کسی که چهل صبح دعای پرفضیلت عهد را بخواند از یاران امام زمان (عج) خواهد بود و اگر پیش از ظهور بمیرد، خداوند او را از قبرش بیرون می آورد تا به خدمت وی درآید. ناطقان: در مفاتیح الجنان از امام صادق(ع) نقل شده است که هر کس چهل صباح دعای (عهد) را بخواند از یاوران حضرت مهدی (عج) خواهد بود. دعای عهد به منزله تعهد و بیعت و اعلام وفاداری به امام زمان(عج) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این دعا معمولا بعد از نماز صبح و در اول صبح خوانده می شود:« اللهم اجدد له فی صبحه یومی هذا و ما عشت من ایامی عهدا و عقدا و بیعه له فی عنقی؛ بار خدایا من تجدید عهد می کنم برای او (امام زمان -عج-) در بامداد امروزم و آنچه زیسته ام از روزهایم».

اگر چه می توان دعا را در ساعات دیگر روز خواند اما منظور از صباح از هنگام اذان صبح تا وقت طلوع آفتاب است. البته اگر قدری از زمان خواندن مستحبات، جابه جا شود اشکال ندارد اما اگر انسان بخواهد که طبق سفارش عمل کند بهتر است در زمان معین انجام دهد.

خواندن دعای عهد

امروزه علم نیز ثابت کرده است که یکی از راه های پیدا کردن و تقویت حس اعتماد به نفس، دعا برای دفع بلایا و به وجود آمدن فرصت در زندگی انسان ها نقش اساسی دارد. خواندن دعای عهد به سفارش بزرگان و ائمه اطهار ( ع)، یکی از راه های خودسازی و پالایش روح، جستجو و شناخت رمز و راز گران بهای دین و عبادت است.

خواندن دعای با اخلاص تاثیر بیشتری دارد ولی برای نتیجه مطلوب بهتر است دعای عهد امام زمان(ع) را مطابق با دستورات و آدابی که در مفاتیح الجنان بعد از دعای ندبه ذکر شده انجام دهید.خواندن دعای عهد با آدابی در مفاتیح ذکر شده است، همچنین عدد و ترتیب هایی که در دعا وجود دارد دارای آثار و خواصی می باشد که برای کسب نتیجه مطلوب باید رعایت شود.


اگر فردی نذر نکرده باشد که مثلا چهل روز مداوم دعا بخواند، ایجاد وقفه اشکالی ندارد.

امام صادق (ع) در روایتی می فرماید:

    هر کس چهل صباح دعای ((عهد)) را بخواند از یاوران حضرت مهدی محسوب می شود و اگر پیش از ظهور آن حضرت بمیرد او را از گور بیرون آورند و در خدمت آن حضرت باشد و حق تعالی به هرکلمه از حسنه او را کرامت فرماید و هزار گناه از او محو کند.

بنابراین بهترین زمان برای خواندن دعای عهد، بعد از نماز صبح و قبل از طلوع آفتاب است.

"و صبح به لحاظ فقهی از طلوع فجر صادق تا طلوع خورشید محسوب می شود. ولی عرفاً تا یکی دو ساعت از بر آمدن آفتاب را هم شامل می شود.”

عالمان ربانی به پیروی از این حدیث، خواندن این دعا را در سیره عبادی خود قرار داده اند و هر صبح جزء تعقیبات دائمی نماز صبح آنهاست.

چنان چه حضرت امام خمینی(ره) این گونه بودند و در اواخر عمر شریفشان به یکی از نزدیکانشان مرتب می فرمودند:« صبح ها سعی کن این دعا «دعای عهد» را بخوانی چون در سرنوشت (عاقبت به خیری) دخالت دارد.

امور مهمی که در دعای عهد وجود دارد

دعای شریف عهد در بردارنده اموری است که رعایت محتوا و تداوم بر آن موجب حفظ دین ایمان و استحکام عقیده در دوران غیبت می شود. یکی از این امور، عهد و پیمان و بیعتی است که خواننده دعا با امام عصر (عج) برقرار می کند، تجدید پیمان و تأکید روزانه بر این که من همواره با شمایم و هیچ گاه از شما جدا نمی شوم و بر عقیده ام استوارم این تجدید عهد انگیزه مهمی برای حفظ عقیده در انسان ایجاد می کند.

انتظار و آمادگی برای ظهور امام عصر(ع)، درخواست تسریع ظهور و تسهیل اسباب فرج از خداوند، درخواست استواری قدم حتی بعد از عصر ظهور از دیگر امور مهمی هستند که در دعای عهد بر آن تأکید شده است.


ثواب چهل روز خواندن دعای عهد

اگر کسی دعای عهد را در چهل صباح بخواند و فوت کند، خداوند او را از قبر بیرون می آورد تا در خدمت آن حضرت باشد و به هر کلمه هزار حسنه عنایت می کند و هزار گناه از او محو می کند.

کسی که این خواسته ها را در دعای عهد می خواند تلاش می کند تا شایستگی برای یاور بودن امام را داشته باشد، بدیهی است که رضایت امام عصر از انسان بالاترین اجر و پاداش است. مهمترین و بیشترین ثمره خواندن این دعا، حفظ عقاید و پاکی عمل انسان است.

فضیلت دعای عهد

تجدید عهد با امام زمان(ع) برای مومنان دارای پاداش و آثار ارزشمندی که می توان به سه مورد اشاره می شود:

    ثواب و اجر این دعا مانند آن است که در خدمت ایشان حاضر باشی و در آنچه فرموده باشند، اطاعت و نصرت آنان را کرده باشی.
    موجب توجه خاص و نظر آن حضرت نسبت به بنده می گردد.
    تجدید عهد موجب اثبات، کمال، اخلاص و ایمان می شود.

عاقبت به خیری با خواندن دعای عهد

امام علی (ع) فرمودند:

    صبح ها سعی کن این دعا «دعای عهد» را بخوانی چون در سرنوشت (عاقبت به خیری) دخالت دارد.

دعای عهد یکی از دعاهای شیعیان دوازده امامی است. در مفاتیح الجنان نقل شده است:«هر کس چهل صبح این دعا را را بخواند از یاران امام دوازدهم شیعیان خواهد بود و اگر پیش از ظهور بمیرد، خداوند او را از قبرش بیرون آورد (رجعت می کند) تا به خدمت وی درآید.»
برچسب ها: عهد ، ناطقان ، امام زمان ، ظهور

منبع: ناطقان

کلیدواژه: عهد ناطقان امام زمان ظهور امام زمان تجدید عهد آن حضرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۶۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مدال ولایت را از امام زمان خود گرفت

یک استاد حوزه و دانشگاه در مورد مقام ولایت حضرت عبدالعظیم(ع) گفت: ایشان پس از آزمون‌های بسیار به مقام ولایت رسیدند و به خاطر محفوظ ماندن روایات ائمه اطهار علیهم السلام سختی‌های فوق‌العاده‌ای را متحمل شدند و کینه دشمنان به آن حضرت به اندازه‌ای بود که در روایتی آمده که حضرت را به صورت زنده در قبر گذاشتند.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین سید حسین مومنی -استاد حوزه و دانشگاه- شامگاه سه‌شنبه(۴اردیبهشت‌ماه) در مراسم شب رحلت حضرت عبدالعظیم(ع) و شهادت حضرت حمزه سید الشهدا(ع) در شبستان امام خمینی(ره) آستان مقدس گفت: حضرت عبدالعظیم(ع) در زمان حضرت امام هادی(ع) با عبارت "انت ولینا حقا" از امام زمان خود مدال و نشان ولایت را دریافت کرد.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که امام هادی(ع) با بیان جمله "مرحبا بک یا اباالقاسم"، حضرت عبدالعظیم(ع) را خطاب کردند، افزود: ذکر کنیه بالاترین درجه تعظیم و تکریم است که امام هادی(ع) با این بیان حضرت عبدالعظیم(ع) را معرفی کردند.

حجت الاسلام والمسلمین مومنی اظهار کرد: حضرت عبدالعظیم(ع) با دریافت این مدال دچار عُجب و تکبر نشدند و زانوی ادب در محضر امام زمان خود نهادند و اعتقادات خود را عرضه کردند و این درس بزرگی بود که به همه انسان‌ها در همه زمان‌ها دادند.

وی با بیان این که مقام اهل‌بیت(ع) به واسطه قرب به خداوند متعال می‌باشد، افزود: مقام و منزلت بندگان و رحمتی که از جانب خدا به بندگان می‌رسد نیز به واسطه و به برکت ائمه اطهار(ع) است.

استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: بنا بر روایتی از امام صادق(ع) اگر فردی مورد تأیید خداوند متعال قرار بگیرد، این مسأله صورت نمی‌گیرد مگر به واسطه عبور از یک سری آزمون‌ها و ابتلائات، چرا که بی‌جهت بنده‌ای مورد حمد و ثنای خداوند و ائمه معصومین علیهم السلام قرار نمی‌گیرد.

وی افزود: این حدیث نشان می‌دهد که حضرت عبدالعظیم (ع) پس از آزمون‌های بسیار به مقام ولایت رسیدند و به خاطر محفوظ ماندن روایات ائمه اطهار علیهم السلام سختی‌های فوق‌العاده‌ای را متحمل شدند و کینه دشمنان به آن حضرت به اندازه ای بود که در روایتی آمده که حضرت را به صورت زنده در قبر گذاشتند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مومنی با اشاره به تکریم بزرگان دین از مقام حضرت عبدالعظیم (ع) و حرم ایشان اظهار کرد: بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی(ره) در شب زیارتی اباعبدالله (ع) به حرم حضرت عبدالعظیم (ع) تشرف می‌یافتند و از لسان آیت الله بهجت (ره) نیز نقل شده که حرم حضرت عبدالعظیم (ع) محل صعود و فرود ملائکه الهی است.

وی با بیان این که صاحب بن عباد در رساله خود به ویژگی‌هایی از حضرت عبدالعظیم (ع) اشاره کرده است، افزود: این محدث، حضرت عبدالعظیم (ع) را کثیرالحدیث و روایت معرفی کرده و ایشان را دین دار و دارای ورع خوانده است.

این مدرس حوزه و دانشگاه با بیان این که در عصر امروز نیروهای فراجا مورد هجمه خودی و غیر خودی در مورد مسأله حجاب در جامعه قرار گرفته‌اند، با بیان حدیثی از حضرت عبدالعظیم (ع) تصریح کرد: آن حضرت در روایتی که سند آن به امیرالمومنین علی(ع) می‌رسد، آورده است که روزی حضرت علی(ع) به همراه حضرت زهرا(س) به محضر رسول اکرم(ص) رسیدند و حضرت را در حال گریه مشاهده کردند و علت را پرسیدند و رسول اکرم(ص) فرمودند، در شب معراج دیدم برخی از زنان امت من که رعایت پوشش را در مقابل نامحرم نمی‌کنند، مورد عذاب و شکنجه هستند و من برای آنها گریه می کنم.

حجت الاسلام والمسلمین مومنی با اشاره به شب شهادت حضرت حمزه سید الشهدا (ع) بیان کرد: آن حضرت دارای شخصیت بسیار ممتازی بودند و این مقام به اندازه‌ای بود که حضرت زهرا(س) هفته‌ای دو بار و حتی در شرایط دشوار و آسیب جسمی خود بر سر مزار آن حضرت می‌آمدند.

وی در پایان گفت: حضرت حمزه سید الشهدا(ع) ولایت رسول گرامی(ص) را پذیرفت و آنچه داشت در راستای اعتلای اسلام و یاری پیامبر(ص) در طبق اخلاص گذاشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دیدار مدیران مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) با رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان+تصاویر
  • تسلیت رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) در پی درگذشت خانم معصومه حائری
  • نماز خواندن یک دانشجوی مسلمان بعد از دستگیری در حضور پلیس آمریکا
  • سلامتی و طولانی عمر در حکومت امام زمان(عج)
  • سه راهکار طلایی برای انس کودکان قرن جدید با امام زمان (عج)
  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • ماجرای طعم شیرین آخرین دعای کمیل شهید زین الدین
  • راه جلب عنایت امام زمان (عج)
  • حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مدال ولایت را از امام زمان خود گرفت
  • باورهای توحیدی امیرمؤمنان(ع) در دعای کمیل