Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شبستان نوشت: حجت الاسلام جواد ابوالقاسمی، کارشناس شبکه جهانی ولایت در رابطه با مفهوم عهد بستن و بیعت با امام مهدی علیه السلام که معمولا هر سال به مناسبت روز نهم ربیع الاول (سالروز آغاز ایام ولایت و امامت ایشان) تجدید می شود، اظهار کرد: عهد بستن با امام زمان علیه السلام از دستوراتی است که در دعاها و روایات شیعه مورد اشاره و تاکید قرار گرفته که از آن جمله می توان به «دعای عهد» اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: دعای عهد از معروف ترین دعاهایی است که در این رابطه می توان به آن استناد کرد و تاکید شده که هر روز صبح خوانده شود. در این دعا موضوع عهد بستن با حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه تعریف شده و با توجه به آن می توان معنا و مفهوم و غایت عهد و بیعت با امام عصر(عج) را درک کرد.

 

حجت الاسلام ابوالقاسمی تصریح کرد: در فرازهای اولیه دعای عهد می فرماید: «اللَّهُمَّ إِنِّي أُجَدِّدُ لَهُ فِي صَبِيحَةِ يَوْمِي هَذَا وَ مَا عِشْتُ مِنْ أَيَّامِي عَهْدا وَ عَقْدا وَ بَيْعَةً لَهُ فِي عُنُقِي؛ خدايا در صبح اين روز و (هر روز از عمرم تا زنده هستم) براى آن حضرت بر عهده ام، عهد و پيمان و بيعتی تجديد مى كنم كه از آن رو نگردانم، و هيچ گاه دست برندارم» یعنی من امروز و هر روز تا زمانی که هستم با امام خود عهد می بندم که هیچ وقت از پیمان با ایشان کناره نخواهم گرفت؛ سپس می فرماید: «للَّهُمَّ اجْعَلْنِي مِنْ أَنْصَارِهِ وَ أَعْوَانِهِ؛ خدايا مرا، از ياران و مددكاران و دفاع كنندگان از او قرار ده» به عبارت دیگر «عهد» یعنی من خود را آماده می کنم برای اینکه جزء یاوران آن حضرت(عج) باشم، جزء کسانی که حضرت را یاری و از ایشان دفاع خواهند کرد.

 

کارشناس فِرَق و مذاهب اسلامی ادامه داد: در ادامه دعا اینگونه آمده است «الْمُسَارِعِينَ إِلَيْهِ فِي قَضَاءِ حَوَائِجِهِ [وَ الْمُمْتَثِلِينَ لِأَوَامِرِهِ] وَ الْمُحَامِينَ عَنْهُ ؛ و مرا از شتابندگان به سويش، در برآوردن خواسته هايش، و اطاعت كنندگان اوامرش، و مدافعان حضرتش قرار ده» یعنی من نه تنها جزء یاوران آن حضرت(عج) باشم، بلکه جزء کسانی باشم که برای انجام نیازها، دستورات و خواسته های ایشان از دیگران پیشی می گیرند.

 

ابوالقاسمی تاکید کرد: لازمه عهد بستن با امام زمان علیه السلام این است که من از هم اکنون، خود را برای انجام دستورات و کارهای خیر آماده کنم و در انجام آنها از دیگران پیشی بگیرم؛ مصداق «وَ الْمُمْتَثِلِينَ لِأَوَامِرِهِ» یعنی هر دستوری که از جانب آن حضرت(عج) رسید، من بلافاصله بدان عمل کنم، باشم. اگر قرار است ما در زمان ظهور حضرت حجت(عج) اینگونه باشیم، باید امروز خود را اینچنین تربیت کرده و پرورش دهیم تا در آن زمان بتوانیم نسبت به خواسته ها و اوامر امام مهدی(عج) مطیع و فرمانبردار باشیم.

 

این کارشناس دینی با بیان فراز دیگری از دعای عهد گفت: در ادامه این دعای شریف آمده: «السَّابِقِينَ إِلَى إِرَادَتِهِ وَ الْمُسْتَشْهَدِينَ بَيْنَ يَدَيْهِ» یعنی من از کسانی باشم که اگر میل آن حضرت(عج) را بدانم؛ (نه دستور و فرمان بلکه حتی میل ایشان) آن را نیز به سرعت انجام دهم و از کسانی باشم که در رکاب ایشان به شهادت برسم.

 

وی در همین رابطه ابراز کرد: با خواندن این فقرات از دعای عهد متوجه می شویم که برای عهد بستن با امام مهدی(عج)، باید امروز و در زمان حال، خود را آماده کرد تا چنین حالتی در ما نهادینه شود. یعنی ببینیم آن حضرت(عج) چه چیزی را دوست دارند؟ یا چه کاری را نمی پسندند و طبق میل ایشان عمل کنیم. اگر کار خیر یا دستور و تاکیدی از آن حضرت(عج) یا سایر ائمه علیهم السلام به ما رسیده آن را انجام دهیم. این یکی از معانی عهد و بیعت با امام عصر(عج) است.

 

حجت الاسلام ابوالقاسمی در پاسخ و توضیح این سوال که عهد بستن با امام مهدی علیه السلام در شرایط کنونی و در عصر غیبت که حضرت مهدی(عج) به ظاهر در میان ما حضور ندارند که ما خواسته، نیاز و یا اعمال باب میل ایشان را بشناسیم و بدانیم، آیا قابلیت اجرا دارد یا خیر؟، تاکید کرد: این نوع تعریف از عهد و بیعت با امام معصوم(ع)، تنها زمان ظهور را شامل نمی شود. همانطور که در روزگار حضور ائمه معصومین علیهم السلام در اجتماع نیز همه مردم به آن بزرگواران(ع) دسترسی نداشتند. برخی در شهرهای بسیار دور زندگی می کردند و گاه حتی تا آخر عمر نیز امام را نمی دیدند اما دستورات ائمه علیهم السلام و خواسته های آنها را از علمای دین می گرفتند و یا از طریق روایات و مضامین دستورات ائمه(ع) به آن دست می یافتند و عمل می کردند و همین به معنای بیعت با امام بود.

 وی در پایان خاطرنشان کرد: در گذشته چنین بوده است و امروز نیز با توجه به وضعیت غیبت که ما در آن بسر می بریم و در اصل این ما هستیم که از محضر امام مان غایبیم ما وظیفه داریم به دستوراتی که از جانب ایشان برای ما عنوان شده یا دستورالعمل هایی که از سایر ائمه(ع) به ما رسیده، عمل کنیم. درست مانند افرادی که در عصر حضور ائمه(ع) زندگی می کردند اما به ایشان دسترسی نداشتند. همین که ما به دستورات رسیده از امامان معصوم بخصوص حضرت ولی عصرعجل الله تعالی فرجه عمل کنیم به معنای عهد و پیمان بستن با ایشان و وفای به آن عهد است.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۳۹۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزیده از سخنان ائمه جمعه شهرهای استان قم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، حجت الاسلام و المسلمین حامدی، امام جمعه پردیسان با تأکید به اینکه پیام تجمعات مردم در حمایت از پلیس در اجرای طرح نور عفاف و حجاب لزوم استمرار این حرکت است گفت: سایر دستگاه‌های متولی هم باید پای کار بیایند و نیروی انتظامی را در این اقدام قانونی همراهی کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین کرمی پور خطیب جمعه جعفریه با تأکید بر اینکه حجاب منافاتی با فعالیت اجتماعی زنان ندارد گفت: نیروی انتظامی بعنوان بازوی توانمند نظام جمهوری اسلامی برای مبارزه با بدحجابی به میدان آمده باید همه مردم و دستگاه‌های مسئول به صحنه بیایند.

حجت الاسلام و المسلمین فاطمی بصیر امام جمعه جعفریه با تبریک روز کارگر، رشد و شکوفایی اقتصاد را در گرو فعالیت‌های کارگران توصیف کرد و گفت: کارگری نقش موثری در تحقق شعار جهش تولید دارند و دولت و کارفرمایان هم باید در جهت بهبود وضعیت معیشتی آنان گام بردارند.

حجت الاسلام و المسلمین صبوری فیروزآبادی امام جمعه کهک روز شورا‌های اسلامی شهر و روستا را تبریک گفت و نقش شورا‌ها را در تعالی همه جانبه هر شهر و روستا مهم و اساسی برشمرد و افزود: حضور افراد کارآمد، دلسوز و دارای سلامت نفس در شوراها، پیش شرط توسعه و آبادانی ست.

حجت الاسلام و المسلمین یزدی امام جمعه دستجرد با گرامیداشت یاد و خاطره شهید آیت اله مطهری و تبریک روز معلم به فرهنگیان گفت: با آموزش و پرورش صحیح و ارتقای سطح علمی و فرهنگی دانش آموزان، آینده کشور تضمین و نسلی پویا و تلاشگر تربیت خواهد شد.

حجت الاسلام و المسلمین اسماعیل پور خطیب جمعه فردو آموزش و پرورش را رکن اساسی جامعه در تربیت نسل آینده دانست و افزود: نظام آموزشی کشور و معلمان در کنار علم اندوزی به دانش آموزان باید بیش از پیش، ارتقا سطح فرهنگ، اخلاق و معنویت آنان را هم مورد توجه قرار دهند.

دیگر خبرها

  • ائمه معصومین(ع) سرآمدان گفت‌وگو بودند/نباید به مقدسات توهین شود
  • ائمه معصومین(ع) سرآمدانِ گفت‌وگو بودند/ احساس مسئولیت مسلمانان، نسبت به تمام بشریت
  • اکسيري که قهرمانان را جاويدان مي کند
  • گزیده از سخنان ائمه جمعه شهرهای استان قم
  • امت اسلام در کنار همدیگر به یک دشمن واحد توجه کنند
  • فضیلت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
  • حضرت نجمه خاتون علیهاالسلام، مصداقی برای آیه شریفه تطهیر است
  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟
  • حضرت فاطمه زهرا (س) و مادران شهدا الگوی دختران جامعه است
  • افتتاح دوره های شرح و تفسیر نهج البلاغه در شهر دولت آباد